perjantai 18. helmikuuta 2011

LAVAN REUNALLA (tehtävä viikko 7)

”Huhh, ei kyllä jätkät ikinä usko ku kuulee, et meitsi veti juhannuksena polkkaa järven rannalla.. Ja vielä noin nätin kimman kanssa. Täytyy tulla toistekkin mummelia maalle tsiigaan, ku on kerran tällänen meininki. ”

”Eläpä nyt innostu miuu kehummaa, tulee miusta vielä liia ylpiä immeine. Kyllä se siustaki hyvä tanssittaja tullee. Loppuaskeleetkii meni jo nii komiasti, että tulivat kylän pojjaat ihan katteudesta soikioiksi. Ja siulla kävi hyvä tuuri ku myö saatiin tänä vuonna Hermanni ja Hemaisevat Hanuristit Laitilasta saakka tänne soittelemmaa. Yleensä se on tuo myön Vesa ku koittaa sirmakallaan jottain säveltä saaha aikkaan. ”

”Sirm..? Joo.. Kai meitsi sais hoidella sut vielä himaan illan päätteeks? Sain mummelilta fillarin lainaan ja takaritsalla ois nätille typykälle vielä tilaa.”

”Taas sie minnuu kehhuut..tässähä ruppee iha punastelemmaa! Miun on kyl pakko pistää vastahan, kun ei tuo myön isäukko oikkeen kaupunkilahaisista välitä..sellasia muailmanomistajia työ kuulemma ootte..nykki jo pahalla katteli kun myö vähän tanssittiin.”

”Käyppäs heittää faijalles, että tämä poika onkin sukua kymppitalon Heinosen Riitalle, niin meitsi käy tsiikaa fillarin takakumit”

6 kommenttia:

  1. Mä en kestä näitä lavatanssidialogeja! Tämäkin on niin hieno että väkisinkin hymyilyttää. :) Hyvin tuli selville kaikki tarvittava, ja tuo murre oli sympaattinen lisä tähän. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana tarina, persoonallinen ja hauska. Murre toimii hyvin. Ja tiivistä dialogia, josta selviävät kaikki pyydetyt seikat.

    VastaaPoista
  3. "Hermanni ja Hemaisevat Hanuristit Laitilasta" :D Hyvin kaikki jutut tuli esiin tuosta dialogista, tosiaan kaupunki ja maaseutu vastakkain hieno teksti :)

    VastaaPoista
  4. Kivasti kirjoitettu juttu, josta selvisi kyllä kaikki vaaditut asiat. :) Mä tykkäsin etenkin tosta kolmannesta puheenvuorosta. Hyvin keksitty, ei kaupunkilaiset aina ymmärrä mitä maalaiset höpisevät. :D

    VastaaPoista
  5. Hauskasti kirjotettu teksti, taas kerran :) Komppaan Mimmiä, Hermanni ja Hemaisevat Hanuristit on mainio nimi!

    Tämä pitää lukaista useamman kerran murteen vuoksi, mutta kahden eri ihmisen persoonat tulevat hyvin esille. :)

    VastaaPoista
  6. Mua vaan hymyilyttää ku luen näitä :) loistava!
    "Meitsi käy tsiikaan fillarin takakumit" heh.

    VastaaPoista